VISUAL CONTENT CREATOR AMERSFOORT

Nova Visuals is een eenmanszaak gespecialiseerd in visuele content creatie. Als ervaren visueel content creator verteld Sylvia de Boer uit Amersfoort waarom visuele content funest is voor het behalen van een hogere conversie. Of dit nu gaat om het verkopen van een product of dienst, voor het genereren van naamsbekendheid etc…

Wist je dat onze hersenen visuele informatie 60,000 keer sneller verwerken dan tekst? En dat wij deze informatie ook makkelijker onthouden? Een zeer belangrijk feit om in acht te nemen in dit digitale tijdperk waar we constant worden overspoeld met informatie.

15 jaar geleden was het visuele aspect vaak nog een onderschoven kindje, “Niet belangrijk, als de tekst maar duidelijk is!”. Tegenwoordig komen gelukkig steeds meer bedrijven tot de conclusie dat het visuele aspect juist erg belangrijk is.

Waarom visuele content zorgt voor een hogere conversie
Mensen hebben door de grote hoeveelheid aan informatie tegenwoordig minder tijd, aandacht en/of geduld. Mensen willen het liefst zoveel mogelijk informatie over een product of dienst in zo kort mogelijke tijd ontvangen. En wees eerlijk, lees jij bij het kopen van een nieuw apparaat eerst de handleiding volledig door? Of wil jij dat het apparaat intuïtief te bedienen is door een duidelijk design zonder van tevoren te veel te hoeven lezen? Beelden zeggen immers meer dan 1000 woorden. Dit is ook waarom handleidingen tegenwoordig zeer minimaal zijn. Soms staat er alleen maar een serie foto’s met pijlen op de doos. Tekst is hierbij minimaal en in sommige gevallen zelfs overbodig.

Als we kijken naar branding is de visuele identiteit funest voor het succes van een bedrijf. Een goede visuele identiteit trekt de aandacht en laat mensen zien waar het bedrijf voor staat. En omdat mensen beelden makkelijker onthouden dan tekst, blijft het bedrijf ook langer in het geheugen hangen. Je wilt als bedrijf dus een goede eerste indruk achterlaten. Een website of social pagina/content met een duidelijke visuele identiteit/huisstijl komt professioneler over en wekt daarmee meer vertrouwen bij de klant dan onprofessionele en inconsistente beelden.

Unieke en kwalitatief hoogstaande visuals trekken de aandacht en zorgen voor meer engagement.
Als het gaat om social media, advertenties of e-commerce via grote platformen als Bol.com en Amazon, is niets zo belangrijk dan jezelf te onderscheiden van de rest. Anders ‘verdrink’ je in de massa en word je niet gevonden. Het ontwikkelen van unieke content is hierbij belangrijk. “Hoe onderscheid ik mezelf van de rest?”

 

Voorbeeld: Hogere conversie bij Bol.com en Amazon

     Content creator Amersfoort

Verkoper A                                                              Verkoper B (door Nova Visuals)


Waarom verkoopt verkoper B meer dan verkoper A?

Antwoord: Verkoper B onderscheidt zich visueel van de concurrentie. Verkoper B heeft een video toegevoegd waarin het apparaat in actie te zien is.
Verkoper B geeft meer beknopte informatie dan verkoper A. Verkoper B kwam naar mij toe met de vraag “De verkoop via Bol.com gaat goed, maar ik wil
mij onderscheiden van de concurrentie om zo mijn conversie te verhogen.” Door het inhuren van een visual content creator ging de conversie dusdanig omhoog dat ze los van Bol.com en Amazon een eigen platform konden bouwen.


Voorbeeld 2: Naamsbekendheid voor een nieuwe politieke partij.

Een nieuwe politieke partij oprichten is niet makkelijk! Vooral niet als je meedoet met een blanco lijst! (Dit betekent dat de partijnaam niet op het stembiljet staat, alleen het lijstnummer)

In de gemeente Amersfoort deden in 2022 een recordaantal (5) nieuwe politieke partijen mee met de gemeenteraadsverkiezingen. Van deze 5 partijen was 1 daarvan een blanco lijst partij. In de hele Amersfoortse geschiedenis is nog nooit een blanco lijst partij de gemeenteraad in gekomen. Ik ben voor deze partij, Amersfoort voor Vrijheid, aan de slag gegaan als Art-director en all-round content creator en heb in 2,5 maand tijd alle visuele (en geschreven) uitingen gemaakt. De huisstijl, het logo, al het promotiemateriaal, alle social content, de website, een podcast serie, video interviews met bewoners, artikelen etc…

Content creator Amersfoort

Het was ongekend zwaar maar het resultaat was een kroon op mijn carrière. Vanuit het niets kwam Amersfoort voor Vrijheid als gloednieuwe partij van 2,5 maand oud, met een hele dikke zetel (1,5) de gemeenteraad in! De partij haalde meer stemmen binnen dan de landelijke partij Denk en had percentueel net zoveel stemmen als de oudste lokale partij van Amersfoort. Dit bracht een kleine golf van shock met zich mee, vooral bij journalisten die deze partij voor de verkiezingen vrijwel geen aandacht hadden geschonken.

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om een professioneel (visueel) content creator in te zetten. Wat je doel ook is! Of dit nu het verkopen is via een platform als Bol.com of Amazon. Of naamsbekendheid genereren voor een nieuwe politieke partij. Investeren in visuele content creatie is wat dat betreft investeren in je onderneming.

Nova Visuals heeft al meer dan 17 jaar ervaring in het creëren van visuele content voor diverse grote en kleine ondernemingen in binnen- en buitenland. Heb jij hulp nodig om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Neem dan snel contact met mij op!

DeOnlineDrogist

and many more..

Creative & accurate designer whom you can trust!
She thinks along throughout the entire process until the very last step. Everything is well taken care of and she provides excellent service and advice.

She’s also very quick and clear in her communication and provides excellent value for money. I would definitely recommend Nova Visuals to my network.

Michaël Kommers, Keistad Belastingadviseurs”

Professional, artistic, Adobe expert, helpful, fast and accurate
Sylvia is a professional Visual Designer with artistic ideas.
What I like about Sylvia is that she always comes up with great ideas and solutions, works fast and accurately. I highly recommend working with her! Thank you Sylvia.

Ricky Tai, ING, ABN AMRO & TaiWeb

Let's create something great together

5 + 2 =

“I wear multiple hats because I couldn't pick just one”

NOVA VISUALS
Visual Content Creation
Based in Amersfoort, The Netherlands

T +31 (0)628962134
E sylvia@nova-visuals.com

 

            

© All rights reserved 2020 | Nova Visuals | KVK/CC: 50481983 | VAT: NL002185956B09 | Terms and conditions